top of page
Speedfitness

SPEEDFITNESS

NIK_3967.jpg

Az EMS technológiát az orosz űrkutatásban használták először, majd az élsportban is átvették. A 90-es években német mérnökök fejlesztették ki az EMS készülékek új generációját, amely nem csak a rehabilitáció és az élsport, hanem a szabadidős mozgás területén is népszerű lett, mivel egyedülálló izomstimuláló hatásával mellékhatások nélkül segít mindannyiunk számára fontos célok elérésében. 

Az EMS tréning kis erősségű váltóárammal feszíti meg az izmokat (elektromos izomstimuláció), ami nemcsak biztonságos, de rendkívül hatékony is, mivel a test izomzatának 90 százalékát munkára fogja. A mindössze 20 percig tartó tréning alatt az izmok dolgoznak, de közben az inak és az ízületek nem terhelődnek. Az izomstimulációt kiváltó elektromos impulzus nem egy pontban koncentrálódik, hanem az elektróda egész felületén egyenletesen oszlik el, így sehol nincs kellemetlen érzés.

NIK_5243_edited.png
 • Egyéni céloknak megfelelő és hatékony izomépülés érhető el az elektrostimulációt egyenletesen elosztó elektródáknak köszönhetően. Az izomműködés hatékonyságának javulása még élsportolók esetén is lehetővé teszi a teljesítmény, a robbanékonyság növelését.

 • A vér- és nyirokkeringés működésének javításával a bőr alatti kötőszövetek vérellátásának fokozásával hat a narancsbőr ellen.

 • A gerincoszlop tartóizmainak megerősödésével megszűnnek az izomeredetű deréktáji fájdalmak.

 • Az intenzív izommunka „boldogsághormonok” termelődését váltja ki, és egyúttal csökkenti a „stresszhormonok” szintjét, így hangulatjavító hatású – jó közérzetet eredményez.

 • Fokozott zsírégetés érhető el. 

 • Az elvesztett izom-ízületi egyensúly helyreállításában is segít.

 • Erősíti a gátizomzatot, ezzel segíti a vizelettartási problémák megszüntetését és a szülést követő regenerációt.

 • Az egyes izomcsoportokra egyidejűleg hat, így igen rövid az edzésidő.

 • Biztonságos és hatékony testedzés – ezt klinikai vizsgálatok igazolják.

 • Nem terheli az inakat és az ízületeket, mivel kizárólag az izmokat stimulálja.

BODY SPACE

Body Space

A Body Space Vacu Therm fekvőbicikli egy olyan kombinált fitness eszköz  amelynek zárt infrakabinjában egyszerre érvényesül a vákuummasszás és az infrafény terápia, ezáltal még hatékonyabban érhető el a kívánt cél erős túlsúllyal küzdők és kezdők számára is. Gerinc-, csípő- vagy térdproblémákkal küzdők is nyugodtan használhatják, rehabilitációs edzésként is tökéletes, hiszen használata kíméli az ízületeket, miközben intenzív edzést kínál.

 

Manapság a szervezetünk mindenhonnan – a levegőből, a vízből és az élelmiszerekből is – káros anyagokkal telítődik, a Body Sapce Vacu Therm edzésforma segít ezeket semlegesíteni. Az edzés során szervezetünkből folyamatosan tisztulnak a zsírban oldódó nehézfémek (ólom, higany, kadmium, alumínium) és bizonyos mérgező anyagok (dioxin, vegyszermaradványok stb.). Ilyen mértékű méregtelenítő hatást korábban csak rendkívül megerőltető sportolásnál, például a maratonfutásnál lehetett elérni. Mindezeken túl a közérzetre  is jó hatással van, hiszen oldja a szorongást, javítja a hangulatot és  segít a stressz csökkentésében. A vákuumterápia elősegíti a nyirokrendrendszer és az anyagcsere fokozott működését, ezzel még hatékonyabbá téve a testsúlycsökkenést és a narancsbőr elleni küzdelmet.

Nyers-14.JPG

Miért válaszd 
a Body Space-t? 

 • Segít a súlyvesztésben, akár 800-1000 kalóriát is elégedhetsz egy edzés alkalmával!

 • Elősegíti a méregtelenítést, így csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

 • Felgyorsítja az anyagcserét. Ennek köszönhetően hatékonyan szünteti meg a narancsbőrt. 

 • Csökkenti a stresszt és a szorongást, mivel a mozgás során endorfin termelődik, ami elősegíti a nyugodt és stresszmentes életmódot.

 • Az infrafénynek köszönhetően a test edzés után is tovább dolgozik, az izomzat tovább égeti a zsírsejteket.

 • Teljes kikapcsolódást biztosít vagy a kedvenc zenéddel  vagy sorozatoddal , miközben edzel!

FUNKCIONÁLIS EDZÉS – TRX

Funkcionális edzés
Feri.jpg

A funkcionális tréning lényege, hogy  nem külön izomcsoportokra fókuszál, hanem egyszerre mindig több izomcsoportot dolgoztat meg saját testsúllyal vagy eszközökkel végzett gyakorlatok segítségével.  Az edzésmódszer nagy hangsúlyt fektet a törzs izmainak erősítésére, valamint a stabilizáló (core) izmok fejlesztésére, az ízületeket megkímélve. Funkcionális edzéssel fejleszthető az állóképesség, erő, hajlékonyság és gyorsaság is. 


 

Az edzések során TRX, Bosu, VIPR, Kettlebell és D-band eszközökkel dolgozunk.

Mi a TRX? 

A TRX – Totalbody Resistance Exercise – jelentése teljes testtel végzett ellenállásos edzés. Edzés közben ellenállásként a saját testsúlyt használva  erőt, állóképességet, koordinációt, hajlékonyságot, és a core izmok stabilitását tudjuk fejleszteni. Célja: kiegyensúlyozott, stabil, és terhelhető izomzat  fejlesztése.  Szakképzett edzőink rehabilitációnál, gerinctornánál is hatékonyan alkalmazzák ezt az eszközt. 

TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSADÁS

Táplálkozási tanácsadás

01

02

Első lépés: Egy  részletes kérdőívből megtudom az alapadataidat, a jelenlegi étkezési szokásaidat, az életviteledet, az ízlésedet, az esetleges ételintoleranciádat, a céljaidat, a motivációdat és minden olyan fontos információt, amire szükségem lehet a  személyre szabott tanácsadás és mintaétrend összeállításához.

Második lépés: A személyes  tanácsadás. A kérdőív kiértékelése alapján hasznos javaslatokkal látlak el az egészséges életmóddal kapcsolatban Együtt javítunk az étrendeden és ezáltal egészségeden,  segítek céljaid elérésében és  a számodra fontos táplálékkiegészítők kiválasztásában, valamint összeállítok számodra egy, az ízlésednek megfelelő mintaétrendet étkezésenként minimum 6-8 változatos opcióval.

bottom of page